Kolbászos burgonyaleves

2014-03-21
Burgonyaleves
  • Várható: 4 adag Kolbászos burgonyaleves
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

A tartalmas levesekben azt szeretem, hogy akár fő fogásnak is bőven megfelelnek, mert annyira laktatóak. Ha ön is szereti a tartalmas leveseket, akkor próbálja ki a kolbászos burgonyaleves receptünket.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya, megpucolva, felkockázva
  • 1 db sárgarépa, felkarikázva
  • 1 db petrezselyemgyökér (fehérrépa), felkarikázva
  • 10 dkg szárazkolbász, felkarikázva
  • bors
  • 1 csipet majoránna
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

Lépés: 1

A burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret tegyük oda főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi őket, közben sózzunk-borsozzunk.

Lépés: 2

Ha a zöldségek félig megpuhultak, akkor készítsünk egy világos rántást. Ehhez a lisztet pirítsuk meg egy kis olajon, majd öntsük el egy kevés vízzel, és egy kézi habverő segítségével keverjük simára, végül öntsük hozzá az ételhez.

Lépés: 3

Ha a rántás is belekerült a levesbe, akkor adjuk hozzá a kolbászt és a majoránnát is. Még pár percig forraljuk a kolbászos burgonyalevesünket, és kész is vagyunk.

Tipp:

Ezt a tartalmas levest ajánljuk valamilyen édes főétel mellé, de egy könnyebb vacsorának önmagában is megteszi.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Eprek eperlikőrben tejszínhabbal
Eprek eperlikőrben tejszínhabbal

Most, hogy már van saját készítésű eperlikőröm, megleptem magam ezzel az egyszerű finomsággal.

Close