Kolbászos burgonyaleves
2014-03-21- Várható: 4 adag Kolbászos burgonyaleves
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
A tartalmas levesekben azt szeretem, hogy akár fő fogásnak is bőven megfelelnek, mert annyira laktatóak. Ha ön is szereti a tartalmas leveseket, akkor próbálja ki a kolbászos burgonyaleves receptünket.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya, megpucolva, felkockázva
- 1 db sárgarépa, felkarikázva
- 1 db petrezselyemgyökér (fehérrépa), felkarikázva
- 10 dkg szárazkolbász, felkarikázva
- só
- bors
- 1 csipet majoránna
- olaj
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
Lépés: 1
A burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret tegyük oda főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi őket, közben sózzunk-borsozzunk.
Lépés: 2
Ha a zöldségek félig megpuhultak, akkor készítsünk egy világos rántást. Ehhez a lisztet pirítsuk meg egy kis olajon, majd öntsük el egy kevés vízzel, és egy kézi habverő segítségével keverjük simára, végül öntsük hozzá az ételhez.
Lépés: 3
Ha a rántás is belekerült a levesbe, akkor adjuk hozzá a kolbászt és a majoránnát is. Még pár percig forraljuk a kolbászos burgonyalevesünket, és kész is vagyunk.
Tipp:
Ezt a tartalmas levest ajánljuk valamilyen édes főétel mellé, de egy könnyebb vacsorának önmagában is megteszi.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet