Mexikói sajtleves kukoricával, tequilával és tortillával

2014-02-17
Mexikói sajtleves kukoricával, tequilával és tortillával
  • Várható: 2 adag Mexikói sajtleves kukoricával, tequilával és tortillával
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 10perc
  • Kész: 20perc

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kukorica (konzerv)
  • 2 db chilipaprika
  • 12,5 dkg krémsajt (Philadelphia zöldfűszeres)
  • 15 dkg kemény sajt
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 dl tej
  • 5 cl tequila
  • őrölt fehér bors
  • őrölt chilipaprika
  • szerecsendió
  • tabasco szósz
  • olívaolaj
  • 1 db tortilla lap

Elkészítés:

Lépés: 1

A fokhagymát aprítom, a tortillát csíkokra, a chilit karikára vágom. A sajtot lereszelem.

Lépés: 2

A vajat kevés olívaolajon megolvasztom egy lábasban, megpirítom benne a lisztet, hozzáadom a fokhagymát. Kevés vízzel simára keverem.

Lépés: 3

Beleteszem a kukoricát, a chilit, és öntök bele vizet, hozzáadom a leveskockát, fűszerezem, 5 percig főzöm, majd hozzáadom a sajtokat, felrottyantom, beleöntöm a Tequila-t.

Lépés: 4

Tálaláskor teszek rá kukoricaszemeket, sajtforgácsot, tortilla csíkokat, locsolok rá Tabasco-t.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

  • Sárgadinnyeleves saját héjában

    Sárgadinnyeleves saját héjában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Cointreau Blush koktél
Cointreau Blush koktél

Egy highball poharat töltsünk tele jéggel, majd öntsük rá a narancslikőrt.

Close