Espresso

2013-02-26
Espresso
  • Várható: Espresso kávé 1 főre
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 8perc
  • Kész: 10perc

Az alábbiakban a „kotyogós” kávéfőzővel történő presszókávé elkészítését ismertetjük.

Pohár/Csésze: kávés csésze

Kiegészítés: cukor

Hozzávalók:

  • 7 g őrölt kávé (lehetőleg frissen pörkölt és őrölt)
  • hideg víz (mértéke a kívánt kávémennyiségtől függ)

Tipp:

Dupla presszókávé készítésekor 14 g őrölt kávé kerül felhasználásra.

Elkészítés:

Lépés: 1

Töltsük fel hideg vízzel a kotyogós kávéfőző alsó részét, a kívánt (és megjelölt) szintig.

Lépés: 2

Az őrölt kávét rakjuk bele a szűrőbe, és egy kávéskanál domború felének segítségével nyomkodjuk meg és simítsuk el a tetejét, hogy egyenletesen szétterüljön a szűrőben, azaz tömörítsük.

Lépés: 3

A szűrőt helyezzük rá az alsó részre, és a tetejével (ahová lekotyog a kávé) együtt illesszük rendesen össze.

Lépés: 4

Helyezzük a kávéfőzőt a tűzhelyre, és közepes láng mellett várjuk meg, amíg a hő hatására átpréselődő forró víz kioldja a kávéból az italt, azaz „lekotyog” a kávé.

Lépés: 5

Vegyük le a tűzről a kávéfőzőt, és a kávét öntsük át kávés csészébe, vagy csészékbe, és szervírozzuk csészealjjal, valamint kávéskanállal és cukorral.

Tipp (eszpresszó készítése kávégéppel):

Presszókávéról (rövid kávé) akkor beszélünk, ha a kávégép a 7 g őrölt kávét, 88-92 °C-os vízen keresztül 9 atmoszféra nyomással préseli át a tömörített “pogácsán”, mintegy 20-30 másodperc alatt, amelynek eredménye 25-35 ml főzet.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Görög baklava mandulával és mézzel

A mélyhűtött vajastésztát négyfelé osztjuk.

Close