Mazsolás-túrós lepény
2013-12-11- Várható: Mazsolás-túrós lepény 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:15 óra
Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)
Hozzávalók:
- 40 dkg búzarétesliszt
- 20 dkg vaj
- 3 db tojássárgája és -fehérje (M méret)
- csipet étkezési só
- 3,5 dl tejföl
- 1 kg tehéntúró
- 20 dkg porcukor
- 1 db citrom
- 10 dkg mazsola
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Lépés: 1
35 dkg búzaréteslisztet átszitálunk, összegyúrjuk a vajjal, a tojások sárgájával, csipetnyi sóval és 2 dl tejföllel.
Lépés: 2
Kétfelé választjuk a tésztát. Az egyik felét kinyújtva tepsibe fektetjük.
Lépés: 3
Elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat, 1,5 dl tejfölt, a mazsolát, 5 dkg búzaréteslisztet, a vaníliás cukrot és a felvert tojásfehérjét. Összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztalapon.
Lépés: 4
A tészta másik felét kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket. Villával megszurkáljuk a tetejét, és 160 °C-os sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Lépés: 5
Pihentetés után szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1983,4 kcal -
Fehérje
71,7 g -
Zsír
162,1 g -
Szénhidrát
114,1 g -
Rost
1,6 g