Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel
2014-01-06- Várható: 2 adag Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 45perc
A másik étel (a malacsült mellett), amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse.
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1/2 db citrom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tej
- olívaolaj
- 2 szelet marhahús
- 1/2 vöröshagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili
- 1 db paradicsom
- 4 fej csiperkegomba
Elkészítés:
Lépés: 1
A lencsét beáztatom, a húst bepácolom, só, bors, pirosparika, fokhagyma, olívaolaj, irány a hűtő.
Lépés: 2
Másnap a lencsét fűszerezem, teszek bele babérlevelet, s felteszem főni.
Lépés: 3
A húst egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.
Lépés: 4
Elkészítem a gombás ragút. Ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, s puhára párolom.
Lépés: 5
A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, felrottyantom.
Lépés: 6
Tálalok. A tányérra teszek egy szelet húst, rá ragút, mellé lencsét.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet