Sült haltekercs rákkal töltött baconban, főtt-sült burgonyával

2013-09-17
Sült haltekercs rákkal töltött baconban, főtt-sült burgonyával
  • Várható: Sült haltekercs rákkal töltött baconban, főtt-sült burgonyával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 34perc

Hozzávalók (haltekercshez):

  • 80 dkg halfilé
  • csipet só
  • 40 dkg bacon
  • 30 dkg garnélarák
  • 2 dl Nagy-Somlói Furmint száraz fehérbor
  • csipet bors
  • csipet kakukkfű

Hozzávalók (burgonyához):

  • 1,2 kg burgonya
  • csipet só
  • 2 dl olaj
  • csipet bors
  • csipet köménymag

Hozzávalók (díszítéshez):

  • 1 db citrom
  • 1 ág kapor

Elkészítés:

Lépés: 1

A halfilét kiolvasztjuk, hosszában elvágjuk, és enyhén besózzuk.

Lépés: 2

A haldarabokat egy-egy baconszeletre fektetjük, majd 2-3 garnélarákot helyezünk a halfilék tetejére. Tekercset készítünk belőle, majd szorosan egymás mellé, tűzálló tálra tesszük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. Meglocsoljuk fehérborral, megszórjuk néhány szem borssal, majd kakukkfüvet adunk hozzá. Saját levével locsolgatva, 15 perc alatt 180°C-on megsütjük.

Lépés: 3

A tojás nagyságú burgonyákat meghámozzuk, és hosszában hat felé vágjuk. Sós vízben, forrástól számított 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk borssal, köménymaggal és a haltekercseket mellétéve, sütőben összesütjük az ételt.

Lépés: 4

Cikkekre vágott citrommal és kaporággal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    1499,5 kcal
  • Fehérje

    72,4 g
  • Zsír

    100,1 g
  • Szénhidrát

    66,3 g
  • Rost

    2,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ehető gumimaci
Ehető gumimaci

Egy edénybe öntsünk 1/3 csészényi vizet, és adjuk hozzá a zselatinporokat.

Close