Sült haltekercs rákkal töltött baconban, főtt-sült burgonyával
2013-09-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Sült haltekercs rákkal töltött baconban, főtt-sült burgonyával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 34perc
Hozzávalók (haltekercshez):
- 80 dkg halfilé
- csipet só
- 40 dkg bacon
- 30 dkg garnélarák
- 2 dl Nagy-Somlói Furmint száraz fehérbor
- csipet bors
- csipet kakukkfű
Hozzávalók (burgonyához):
- 1,2 kg burgonya
- csipet só
- 2 dl olaj
- csipet bors
- csipet köménymag
Hozzávalók (díszítéshez):
- 1 db citrom
- 1 ág kapor
Elkészítés:
Lépés: 1
A halfilét kiolvasztjuk, hosszában elvágjuk, és enyhén besózzuk.
Lépés: 2
A haldarabokat egy-egy baconszeletre fektetjük, majd 2-3 garnélarákot helyezünk a halfilék tetejére. Tekercset készítünk belőle, majd szorosan egymás mellé, tűzálló tálra tesszük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. Meglocsoljuk fehérborral, megszórjuk néhány szem borssal, majd kakukkfüvet adunk hozzá. Saját levével locsolgatva, 15 perc alatt 180°C-on megsütjük.
Lépés: 3
A tojás nagyságú burgonyákat meghámozzuk, és hosszában hat felé vágjuk. Sós vízben, forrástól számított 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk borssal, köménymaggal és a haltekercseket mellétéve, sütőben összesütjük az ételt.
Lépés: 4
Cikkekre vágott citrommal és kaporággal díszítjük.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
1499,5 kcal -
Fehérje
72,4 g -
Zsír
100,1 g -
Szénhidrát
66,3 g -
Rost
2,4 g