Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

2014-01-06
Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
  • Várható: 2 adag Bőrös malacsült, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Nos én ezúttal egy kicsit szakítottam a hagyományos receptekkel.

Hozzávalók:

  • 25 dkg malachús
  • 1 dl sör
  • méz
  • 1 db cékla
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 szelet lilakáposzta
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál disznózsír
  • olívaolaj
  • 1 dl pezsgő

Elkészítés:

Lépés: 1

A malachús bőrét bevagdosom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s néhány órára beteszem a hűtőbe.

Lépés: 2

Majd egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.

Lépés: 3

A céklát és a tököt pucolás után felkockázom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.

Lépés: 4

A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megkapatom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet. Amikor már csaknem kész, ráöntöm a pezsgőt.

Lépés: 5

Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, s átkapcsolok grill fokozatra.

Lépés: 6

Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Diós ananász sörbet
Diós ananász sörbet

Az ananászkonzervet és a mézet botmixer segítségével krémesítjük.

Close