Hamis tyúkhúsleves
2014-02-03
- Várható: 4 adag Hamis tyúkhúsleves
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 25perc
Hozzávalók:
- 1 db sárgarépa
- 1 db burgonya
- 5 levél kelkáposzta
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csiperkegomba
- 4 db chili
- 1 szál zellerlevél
- 2 szál petrezselyem
- 2 kocka tyúkhúsleves kocka
- 2 kanál kisorsó levestészta
- só
- 4 szem egész bors
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- kurkuma
- pici gyömbér
- 1 teáskanál vaj
- 1 liter víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A répát és a krumplit megpucolom, szeletelem, a kelkáposztát kisebb darabokra vágom. A hagymákat és a gyömbért aprítom, a gombát felszeletelem.
Lépés: 2
A zöldségeket kevés vajon megdinsztelem, majd feleresztem vízzel, beleteszem a húsleveskockát, s két chilit aprítva, fűszerezem. Amikor a zöldség már félig puha, beleteszem a tésztát is.
Lépés: 3
Amikor kész, rászórom az aprított zeller és petrezselyemlevelet.
Lépés: 4
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, s rakok rá egy chilit.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet