Gyros pitában csirkehúsból

2013-12-10
  • Várható: 2 darab Gyros pitában csirkehúsból
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 3:10 óra
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 3:40 óra

Hozzávalók:

  • 200 g csirkemell
  • 60 g kígyóuborka
  • 60 g paradicsom
  • 60 g lilakáposzta
  • 50 g joghurt
  • 50 g kefir
  • 20 g zöldhagyma (újhagyma)
  • 10 g olívaolaj
  • 4 g fokhagyma
  • 2 közepes darab pita (görög lepénykenyér)
  • 2 g só
  • 0,2 g kakukkfű
  • 0,2 g oregánó
  • 0,02 g feketebors

Amennyiben a készen kapható ételt magunk készítjük el, a következők szerint járunk el:

Elkészítés:

Lépés: 1

A megmosott hússzeletet kiklopfoljuk, és kb. 3-4 cm-es csíkokra vágjuk.

Lépés: 2

Az olívaolajból kakukkfűvel, oregánóval és őrölt borssal ízesített pácot készítünk, melybe beleforgatjuk a húst és hűtőbe tesszük érlelni (akár egy éjszakára is).

Lépés: 3

Sütés előtt a húst megsózzuk, átkeverjük, és teflon bevonatú serpenyőben megpirítjuk.

Lépés: 4

A káposztát vékonyra gyaluljuk, a paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk.

Lépés: 5

Az öntethez a kefirt és a joghurtot összekeverjük, ízesítjük sóval és zúzott fokhagymával.

Lépés: 6

A készen kapható pita tetejét levágjuk, mikrohullámú sütőben átmelegítjük.

Lépés: 7

A húst és a zöldségeket rétegezve töltjük a pitákba. A rétegek közé tegyünk az öntetből is!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Chilis camembert majonézzel, fokhagymával és chilivel

    Chilis camembert majonézzel, fokhagymával és chilivel

  • Görög olívás-balzsamecetes saláta

    Görög olívás-balzsamecetes saláta

  • Görög húsos nyársak mentás joghurttal

    Görög húsos nyársak mentás joghurttal

  • Görög uborkasaláta

    Görög uborkasaláta

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    379,20 kcal
  • Fehérje

    33,31 g
  • Zsír

    8,68 g
  • Szénhidrát

    41,03 g
  • Állati fehérje

    26,4 g
  • Növényi fehérje

    1,45 g
  • Állati zsír

    5,16 g
  • Hozzáadott cukor

    0 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Narancsos palacsinta mentával
Narancsos palacsinta mentával

Először elkészítjük a palacsintatésztát: a lisztet a tejjel és az ásványvízzel elegyítjük, hozzáadjuk a tojást, sót, cukrot, és simára keverjük.

Close