Gyros pitában csirkehúsból
2013-12-10- Várható: 2 darab Gyros pitában csirkehúsból
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 3:10 óra
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 3:40 óra
Hozzávalók:
- 200 g csirkemell
- 60 g kígyóuborka
- 60 g paradicsom
- 60 g lilakáposzta
- 50 g joghurt
- 50 g kefir
- 20 g zöldhagyma (újhagyma)
- 10 g olívaolaj
- 4 g fokhagyma
- 2 közepes darab pita (görög lepénykenyér)
- 2 g só
- 0,2 g kakukkfű
- 0,2 g oregánó
- 0,02 g feketebors
Amennyiben a készen kapható ételt magunk készítjük el, a következők szerint járunk el:
Elkészítés:
Lépés: 1
A megmosott hússzeletet kiklopfoljuk, és kb. 3-4 cm-es csíkokra vágjuk.
Lépés: 2
Az olívaolajból kakukkfűvel, oregánóval és őrölt borssal ízesített pácot készítünk, melybe beleforgatjuk a húst és hűtőbe tesszük érlelni (akár egy éjszakára is).
Lépés: 3
Sütés előtt a húst megsózzuk, átkeverjük, és teflon bevonatú serpenyőben megpirítjuk.
Lépés: 4
A káposztát vékonyra gyaluljuk, a paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk.
Lépés: 5
Az öntethez a kefirt és a joghurtot összekeverjük, ízesítjük sóval és zúzott fokhagymával.
Lépés: 6
A készen kapható pita tetejét levágjuk, mikrohullámú sütőben átmelegítjük.
Lépés: 7
A húst és a zöldségeket rétegezve töltjük a pitákba. A rétegek közé tegyünk az öntetből is!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
379,20 kcal -
Fehérje
33,31 g -
Zsír
8,68 g -
Szénhidrát
41,03 g -
Állati fehérje
26,4 g -
Növényi fehérje
1,45 g -
Állati zsír
5,16 g -
Hozzáadott cukor
0 g