Görög uborkasaláta
2013-12-11- Konyha: Görög
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Görög uborkasaláta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Borajánló: száraz, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 60 dkg uborka
- 1 fej vöröshagyma
- 1,7 dl tejföl
- 1 kávéskanál cukor
- 1,7 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál mustár
- csipet étkezési só
- csipet őrölt bors
- 1 ág bazsalikom
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
Lépés: 1
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, majd legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
Lépés: 2
A tejfölt, a joghurtot, a cukrot, a mustárt, a sót és az őrölt borsot krémmé keverjük. Az uborkát és a hagymát egy tálban összekeverjük, végül ráöntjük a tejfölös krémet.
Lépés: 3
Tálalás előtt 1-2 órával hűtőbe tesszük az uborkasalátát. Bazsalikommal és paradicsommal díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
310,2 kcal -
Fehérje
11,9 g -
Zsír
25,9 g -
Szénhidrát
14,7 g -
Rost
1,8 g