Görög uborkasaláta

2013-12-11
Görög uborkasaláta
  • Várható: Görög uborkasaláta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Borajánló: száraz, minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 60 dkg uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,7 dl tejföl
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,7 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál mustár
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt bors
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

Lépés: 1

Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, majd legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük.

Lépés: 2

A tejfölt, a joghurtot, a cukrot, a mustárt, a sót és az őrölt borsot krémmé keverjük. Az uborkát és a hagymát egy tálban összekeverjük, végül ráöntjük a tejfölös krémet.

Lépés: 3

Tálalás előtt 1-2 órával hűtőbe tesszük az uborkasalátát. Bazsalikommal és paradicsommal díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

    Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

  • Garnélarák saláta

    Garnélarák saláta

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    310,2 kcal
  • Fehérje

    11,9 g
  • Zsír

    25,9 g
  • Szénhidrát

    14,7 g
  • Rost

    1,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel
Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel

A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse.

Close