Görög húsos nyársak mentás joghurttal

2013-12-22
Görög húsos nyársak mentás joghurttal
  • Várható: 4 adag Görög húsos nyársak mentás joghurttal
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Borajánló: félédes, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 2 db cukkíni
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db lime
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 kg burgonya
  • csipet étkezési só
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1-2 levél menta

Elkészítés:

Lépés: 1

A karajszeleteket megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk, a paradicsomot megmossuk, a cukkinit feldaraboljuk, a hagymát és a lime-ot cikkekre vágjuk. Sütőnyársakra fűzzük a hozzávalókat úgy, hogy a sor a lime-mal kezdődjön és végződjön. Az apróra vágott vöröshagymából, az összezúzott fokhagyma egy részéből, mustárból, fehérborecetből, cukorból és a paradicsompüréből pácot készítünk. A pácot a kész nyársakra öntjük, és a hűtőszekrényben 60 percig érleljük.

Lépés: 2

A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, leszűrjük és olívaolajjal meglocsoljuk. Az előmelegített rostlapon, gyors tűzön megsütjük a nyársakat, és a burgonyacikkeket. A páclevet felforraljuk, amíg a hús sül, majd tálalásnál a húsra öntjük.

Lépés: 3

A joghurtot elkeverjük a frissen vágott mentával és a maradék zúzott fokhagymával, amelyet külön tálalunk az ételhez.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsös sertésragu cukkínivel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Banános töltött kínai kel

    Banános töltött kínai kel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gesztenyével töltött sertéskaraj

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1217,2 kcal
  • Fehérje

    47,7 g
  • Zsír

    94,1 g
  • Szénhidrát

    75,8 g
  • Rost

    5,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Close