Főtt sonka édesburgonyával és ananásszal
2014-05-23- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Főtt sonka édesburgonyával és ananásszal 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:40 óra
Hozzávalók:
- 500 g sovány kötözött sonka
- 4 db kb. 600 g édesburgonya
- 1 db narancs
- 25 g vaj
- 40 g cukor
- 300 g ananászbefőtt
- 1 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
A kötözött sonkát a hagyományos módon puhára főzzük, esetleg a főzőlevébe tehetünk néhány szem szegfűszeget és egy-két darab fahéjat. Saját főzőlevében hagyjuk a tálalásig.
Lépés: 2
Közben kiveszünk a főzőléből annyit, hogy a meghámozott édesburgonyát ellepje, és azt is puhára főzzük.
Lépés: 3
A vajon karamellizáljuk a cukrot, rátesszük a narancshéj- és az ananászkarikákat, a citrom szűrt levével felengedjük, és a vajra lepirítjuk.
Lépés: 4
Rátesszük az édesburgonyát, átforgatjuk és kevés ananászlével felengedjük.
Lépés: 5
Kivesszük a sonkát a főzőléből, felszeleteljük. Minden tányérra tegyünk a karamellizált gyümölcsökből, amikor asztalra adjuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
772 kcal -
Fehérje
32 g -
Zsír
55 g -
Szénhidrát
26 g