Fehérboros sütőtök krémleves feketeerdei sonkával

2014-02-24
Fehérboros sütőtök krémleves fekete erdei sonkával
  • Várható: 2 adag Fehérboros sütőtök krémleves feketeerdei sonkával
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 55perc

Hozzávalók:

  • 1 kisebb kanadai tök (sütőtök) fele
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 1 kisebb póréhagyma fele
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1 db füstölt sonka kocka
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 dl fehér bor
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg Schwarzwald Schinken (feketeerdei sonka)
  • tökmag
  • olívaolaj
  • tökmagolaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A tök alsó öblös végét levágom, magházát eltávolítom. A sárgarépát is felvágom, beteszem egy olajozott serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, 200 C fokon 30 percig sütöm. Néhány tökkockát félreteszek.

Lépés: 2

Közben a póréhagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát aprítom.

Lépés: 3

Egy serpenyőben, szárazon, kicsit megpirítom a tökmagot, félreteszem.

Lépés: 4

Egy lábasban kevés olajon megsütöm a sonkát, kiveszem, félreteszem.

Lépés: 5

A zsiradékon a hagymát dinsztelem egy kis ideig, majd beledobom az aprított fokhagymát, fűszerezem, adok hozzá leveskockát, majd feleresztem vízzel, hozzáadom a felvágott chilit, a krumplit, s főzöm. Majd hozzáadom a sült tököt és répát és megfőzöm.

Lépés: 6

Amikor kész, öntök hozzá bort, tejszínt, botmixerrel összekeverem, majd felrottyantom.

Lépés: 7

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele néhány sült tököt, a középre helyezem a sült sonkát, szórok rá tökmagot, s locsolok rá tökmagolajat.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tokaji galuska
Tokaji galuska

A túrót átpasszírozzuk, hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, a sót, a tojást és a vajat.

Close