Fehérboros sütőtök krémleves feketeerdei sonkával
2014-02-24- Várható: 2 adag Fehérboros sütőtök krémleves feketeerdei sonkával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 55perc
Hozzávalók:
- 1 kisebb kanadai tök (sütőtök) fele
- 1 szál sárgarépa
- 1 db krumpli
- 1 kisebb póréhagyma fele
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 1 db füstölt sonka kocka
- 1 dl főző tejszín
- 1 dl fehér bor
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 5 dkg Schwarzwald Schinken (feketeerdei sonka)
- tökmag
- olívaolaj
- tökmagolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A tök alsó öblös végét levágom, magházát eltávolítom. A sárgarépát is felvágom, beteszem egy olajozott serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, 200 C fokon 30 percig sütöm. Néhány tökkockát félreteszek.
Lépés: 2
Közben a póréhagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát aprítom.
Lépés: 3
Egy serpenyőben, szárazon, kicsit megpirítom a tökmagot, félreteszem.
Lépés: 4
Egy lábasban kevés olajon megsütöm a sonkát, kiveszem, félreteszem.
Lépés: 5
A zsiradékon a hagymát dinsztelem egy kis ideig, majd beledobom az aprított fokhagymát, fűszerezem, adok hozzá leveskockát, majd feleresztem vízzel, hozzáadom a felvágott chilit, a krumplit, s főzöm. Majd hozzáadom a sült tököt és répát és megfőzöm.
Lépés: 6
Amikor kész, öntök hozzá bort, tejszínt, botmixerrel összekeverem, majd felrottyantom.
Lépés: 7
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele néhány sült tököt, a középre helyezem a sült sonkát, szórok rá tökmagot, s locsolok rá tökmagolajat.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet