Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves

2014-02-10
Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves
  • Várható: 2 adag Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db kb. 10 cm-es póréhagyma
  • 1 marék metélőhagyma (snidling)
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • 4 dl víz
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

Lépés: 1

A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget aprítom.

Lépés: 2

Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát, megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek Rárakom a gombát, megdinsztelem. A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem. A megmaradt zöldségekre ráöntöm a vizet, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, s főzöm.

Lépés: 3

Amikor már majdnem puha a gomba, ráöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel összekeverem.

Lépés: 4

Rászórom a lisztet, elkeverem, felrottyantom.

Lépés: 5

Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csokoládéfondue
Csokoládéfondue

A nem tejes étcsokoládét apró darabokra tördeljük.

Close