Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves
2014-02-10- Várható: 2 adag Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 db kb. 10 cm-es póréhagyma
- 1 marék metélőhagyma (snidling)
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
- 4 dl víz
- 1 db zöldségleveskocka
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Lépés: 1
A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget aprítom.
Lépés: 2
Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát, megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek Rárakom a gombát, megdinsztelem. A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem. A megmaradt zöldségekre ráöntöm a vizet, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, s főzöm.
Lépés: 3
Amikor már majdnem puha a gomba, ráöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel összekeverem.
Lépés: 4
Rászórom a lisztet, elkeverem, felrottyantom.
Lépés: 5
Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet