Gyümölcssalátával töltött görögdinnye

2015-08-17
Gyümölcssalátával töltött görögdinnye
  • Várható: Gyümölcssalátával töltött görögdinnye 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:40 óra

Tipp:

A görögdinnyét úgy válasszuk ki, hogy szép legyen a külső héja is, főleg egészségesen egyformán gömbölyű, hisz ez szolgál tányérul fogyasztójának.

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 1,5 kg görögdinnye
  • 300 g alma
  • 200 g körte
  • 100 g som
  • 100 g kökény
  • 100 g aszalt szilva
  • 50 g mogyoró
  • 200 g szőlő
  • 100 g ananász (befőtt)
  • 100 g mandarin
  • 50 g mazsolaszőlő
  • 4 db füge
  • 5 cl maraschino vagy triple sec

Elkészítés:

Lépés: 1

A görögdinnyét a felső harmadánál - A és V alakban éles, hegyes késsel felvágjuk - a többi gyümölcshúst pedig egyforma darabokra vágjuk a receptúrában felsorolt és kimagozott gyümölcsökkel együtt.

Lépés: 2

Egy keverőtálba öntjük a likőrt, lazán összekeverjük a gyümölcsökkel, majd beletöltjük a gyümölcssalátát és a mogyorót az alsó dinnyeharmadba.

Lépés: 3

Egy órára tegyük hűtőszekrénybe, majd apróra tört jég közé állítva, a tetejét visszarakva adjuk asztalra, mint ahogy a fényképen látható.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    514 kcal
  • Fehérje

    50 g
  • Zsír

    21 g
  • Szénhidrát

    56 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csirkehúsleves
Csirkehúsleves

A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, és egy megfelelő méretű fazékba helyezzük.

Close