Peach Sangria bólé
2013-05-17
- Várható: 2 liter Peach Sangria bólé
- Felszolgálás: 8-10 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 2:05 óra
- Kész: 2:08 óra
Pohár: bólés pohár vagy bólés csésze
Díszítés: nincs
Hozzávalók:
- 1 őszibarack, szeletelve
- 1 narancs, negyedekre vágva és szeletelve
- 0,8 dl Narancslikőr (pl.: Cointreau, Orange Curacao vagy Triple Sec)
- 0,8 dl Barack Pálinka (ha nincs kéznél, adjunk hozzá több narancslikőrt)
- 1 üveg száraz vörösbor
- 2 evőkanál cukor
- 1 üveg szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
Elkészítés:
Lépés: 1
Rakjuk az őszibarack és narancs szeleteket a bólés tálba, majd adjuk hozzá a narancslikőrt, a barack pálinkát, a száraz vörösbort, és a cukrot, és bólés kanállal keverjük fel óvatosan, amíg a cukor fel nem oldódik.
Lépés: 2
Fedjük le a bóléstál tetejét, és rakjuk a hűtőbe néhány órára.
Lépés: 3
Miután kivettük a hűtőből a bólét, öntsük hozzá óvatosan a hűtött szódavizet, és keverjük el a bóléban szép lassan.
Lépés: 4
Ellenőrizzük le (kóstoljuk meg) a bólé édességét, ha szükséges adjunk hozzá még cukrot, és keverjük el a bóléban.
Lépés: 5
Az italt szervírozzuk bólés poharakba vagy csészékbe.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet