Sült hagyma bacon szelettel körbetekerve

2013-09-25
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Sült hagyma bacon szelettel körbetekerve 4 személynek
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 60perc

Ha szeretne egy nagyon eredeti és kreatív köretet, akkor próbálja ki sült hagyma receptünket, mert nagyon egyszerű, és amitől még jobb – nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 4 nagy fej fehérhagyma
  • 4 vékony szelet bacon
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2-3 csipet friss rozmaring
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • olívaolaj

Elkészítés:

Lépés: 1

Először tegyük a megpucolt hagymákat bő, forrásban lévő vízbe, és 5 perc alatt főzzük őket félig puhára. Ha ezzel megvolnánk, akkor hagyjuk a hagymákat kihűlni.

Lépés: 2

A hagymák aljáról és a tetejéről vágjunk le 1-1 centit, és vegyük ki a legbelső részüket. Ezeket a hagymadarabokat kockázzuk fel, majd egy kis olíva olajban a fokhagymával kezdjük el pirítani. Ha a hagymák megpirultak, akkor zúdítsuk rájuk a tejszínt, és forraljuk 1-2 percig.

Lépés: 3

A hagymás alapot hagyjuk pár percig hűlni, majd adjuk hozzá a sajtot, a rozmaringot és a tojást.

Lépés: 4

A hagymákat tekerjük körbe a bacon szeletekkel, majd töltsük meg őket a hagymás alappal. Locsoljuk meg őket egy kevés olíva olajjal, és tegyük be őket a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

Tipp:

A töltött hagymákat kínálják markáns húsételek mellé, de bátran fogyaszthatják magában is.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csokis kalács
Csokis kalács

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, és egy evőkanál cukrot.

Close