Zöldséges spagetti
2013-11-07- Várható: Zöldséges spagetti 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 60perc
Az olasz ételekben talán az a legjobb, hogy végtelenül egyszerűek, és talán éppen ezért nagyon finomak. Ez az állítás a zöldséges spagettire is igaz, hiszen legalább olyan egyszerű elkészíteni, mint amilyen finom.
Hozzávalók:
- 1/2 kg spagetti tészta, al dentére főzve
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 25 dkg paradicsom, meghámozva és felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 25 dkg gomba, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- olívaolaj
- friss bazsalikom, vagy pesto
- só
- bors
Elkészítés:
Lépés: 1
A vöröshagymát egy kis olíva olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a gombát is. Erős lángon pirítsuk a zöldségeket, és ha a gomba egy kicsit összeesett, akkor adjuk hozzá a paradicsomot is. Sózzunk, borsozzunk, a főzés utolsó szakaszában pedig adjuk a fokhagymát is az ételhez. Mielőtt elzárnánk a lángot az étel alatt, dobjunk rá jó sok friss bazsalikomot.
Lépés: 2
A zöldséges spagetti alapot halmozzuk rá a kifőtt spagetti tésztára, szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal, és már fogyaszthatjuk is.
Tipp:
A zöldséges spagettihez válasszanak egy nagyon könnyű, száraz rosé bort.
Átlag értékelés
(2 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet