Diós ananász sörbet

2013-12-29
Diós ananász sörbet
  • Várható: 4 adag Diós ananász sörbet
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:35 óra

Borajánló: Tokaji Furmint (félédes, minőségi fehérbor)

Hozzávalók:

  • 1 db ananászkonzerv
  • 1 evőkanál méz
  • 2 db tojásfehérje
  • 6 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 2 db narancs

Elkészítés:

Lépés: 1

Az ananászkonzervet és a mézet botmixer segítségével krémesítjük, a tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot verünk. A tojáshabot és a darált diót hozzákeverjük a gyümölcspéphez, ezután mélyhűtőbe tesszük.

Lépés: 2

Időnkét dermesztés közben keverjük meg a sörbetet, tegyük vissza a mélyhűtőbe, kb. 1 óra alatt kristályosodik meg.

Lépés: 3

A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot.

Lépés: 4

A sörbetet kehelyben tálaljuk, tejszínnel és narancsszeletekkel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    468,2 kcal
  • Fehérje

    10,5 g
  • Zsír

    43,4 g
  • Szénhidrát

    24,9 g
  • Rost

    1,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival
Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom.

Close