Pollo in Padella – serpenyős csirke

2013-11-27
Pollo in Padella - serpenyős csirke
  • Várható: Pollo in Padella - serpenyős csirke 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Borajánló: olasz száraz minőségi bor

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db egész csirke
  • 15 dkg pármai sonka
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 db paradicsom
  • 3 db színes paprika (zöld, piros, és sárga húsú paprika)
  • csipet oregánó
  • csipet kakukkfű
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkét megmossuk, ízületei mentén feldaraboljuk, és befűszerezzük.

Lépés: 2

A sonkát felkockázzuk, olívaolajon megpirítjuk, majd a fűszerezett csirkedarabokat is hozzáadjuk, együtt pirítjuk a sonkával. Mikor szép aranyszínű, ráöntjük a fehérbort.

Lépés: 3

Közben a paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk, majd mikor már pár percet párolódott a hús, hozzátesszük, és fedő alatt puhára pároljuk az ételt.

Lépés: 4

A színes paprikát megmossuk, cikkekre vágjuk, majd vaslapon vagy serpenyőben megsütjük. A héját sütés után lehúzzuk.

Lépés: 5

Tálaláskor a paprikát a csirkére rendezzük, megszórjuk parmezánnal, és rozmaringgal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Barackos csirkemell nyárson

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Csirkecombok ribizliben

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    718,9 kcal
  • Fehérje

    1,7 g
  • Zsír

    44,6 g
  • Szénhidrát

    7,2 g
  • Rost

    1,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Eper szörp
Eper szörp

A vizet tegyük oda főni, oldjuk el benne a cukrot és adjuk hozzá a földiepreket.

Close