Citromos-avokádós pulykamell saláta

2013-12-11
Citromos-avokádós pulykamell saláta
  • Várható: Citromos-avokádós pulykamell saláta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 55perc
  • Kész: 60perc

Borajánló: száraz, minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 1 db avokádó
  • 1 db citrom
  • 1 db körte
  • 60 dkg pulykamell
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt fehérbors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db kaliforniai paprika
  • csipet cayenne bors
  • 10 dkg olívabogyó
  • 450 g joghurt

Elkészítés:

Lépés: 1

Az avokádót hosszában kettévágjuk, magját kivesszük, majd a gyümölcsöt óvatosan meghámozzuk, ezután vékony szeletekre vágjuk, és a citrom levével meglocsoljuk. A meghámozott és felszeletelt körtét hozzákeverjük az avokádóhoz.

Lépés: 2

A pulykamellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, megszórjuk az őrölt fehérborssal, és egy serpenyőben forró olívaolajon megpirítjuk.

Lépés: 3

A szeletekre vágott kaliforniai paprikát a megpirított pulykamellhez adjuk, cayenne borssal ízesítjük, majd óvatosan összekeverjük az avokádóval, a körtével és a magozott olívabogyóval, a végén fokozatosan a joghurtot is hozzákeverjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Barackos csirkemell nyárson

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    709,9 kcal
  • Fehérje

    33,1 g
  • Zsír

    45,5 g
  • Szénhidrát

    20,1 g
  • Rost

    3,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Régi szerelem

Az alaposan megmosott csülköt kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és főzni kezdjük a húslevesben.

Close