Chilis babos egytálétel
2013-10-17- Várható: Chilis babos egytálétel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 15 dkg húsos szalonna
- 1 fej fokhagyma
- 3 fej közepes vöröshagyma
- 60 dkg darált sertéshús
- 3 db chilipaprika
- csipetnyi oregánó
- 2 db babérlevél
- csipetnyi őrölt köménymag
- 1 db paradicsom konzerv
- 1 db vörösbab konzerv
- 1 db csemegekukorica konzerv
- csipetnyi só
- 4 cl whisky
Elkészítés:
Lépés: 1
A húsos szalonnát kockára vágjuk, majd vastag falú lábasban aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott fokhagymát és a kockára vágott vöröshagymát. Erős tűzön addig pirítjuk, amíg zsírjára pirul.
Lépés: 2
Hozzáadjuk a darált sertéshúst, majd pár percig, állandó keverés mellett, fedő nélkül pároljuk. 2-3 db színes chilipaprikával, oregánóval, 1-2 db babérlevéllel és köménymaggal ízesítjük.
Lépés: 3
Az egész paradicsomkonzervet ráöntjük, majd leve nélkül a vörösbab és a csemegekukorica konzervet is. Elkeverjük, kevés sót teszünk bele, és lassú tűzön, fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük.
Lépés: 4
A tálalás előtt egy kupica whiskyt öntünk az ételhez, és azonnal lefedjük. Így kap jellegzetes, pikáns illatot.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1372 kcal -
Fehérje
52 g -
Zsír
76 g -
Szénhidrát
86 g -
Rost
6 g