Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

2014-03-18
Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel
  • Várható: 4 adag Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csiperkegomba
  • 10 levél medvehagyma + 4 levél díszítéshez
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chilipaprika + 4 db díszítéshez
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csirkehúsleves kocka
  • 6 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 10 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • 1,5 dl tejföl

Hozzávalók (nokedlihez):

  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Lépés: 2

Egy nagy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a vörösbort.

Lépés: 3

Elkészítem a nokedli tésztáját, majd amikor a paprikás már majdnem kész, kifőzöm.

Lépés: 4

A gombára ráöntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket, összekeverem.

Lépés: 5

Lehet tálalni. A tányérra szedek nokedlit, megpakolom gombapaprikással, teszek rá egy-egy medvehagymát és chilit. Vörösborral jóízűen elfogyasztom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Close