Hakushu Semei koktél
2013-06-26- Várható: 1 pohár Hakushu Semei koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 3perc
Pohár: martinis
Díszítés: grapefruit héj spirál
Hozzávalók:
- 5 cl Hakushu 12 éves (japánból származó maláta whiskey)
- 1,25 cl Luxardo Maraschino (cseresznye) Likőr
- 0,1 cl Absinthe (abszint, pl.: Pernod)
Elkészítés:
Lépés: 1
Rakjunk egy jégkockát a keverőpohárba, és öntsük hozzá az Abszintot.
Lépés: 2
Egy bárkanállal keverjük meg 10-szer.
Lépés: 3
Öntsük hozzá a maláta whiskeyt és a cseresznye likőrt, majd keverjük meg a hozzávalókat 30-szor.
Lépés: 4
Szűrjük át az italt egy előhűtött martinis pohárba, és díszítsük a koktélt grapefruit héj spirállal.
Tipp (grapefruithéj spirál készítése):
Egy spirálvágó kés (vagy citrus zester) segítségével vágjunk ki föntröl-közép felé haladva spirál formájában egy tetszőleges hosszúságú grapefruithéj csíkot a citrusból (a műveletet lehetőleg az ital fölött végezzük, hogy a kicsapodó illóolajból is belekerüljön). Majd ezt a grapefruithéj spirált tekerjük föl egy műanyag keverőpálcára, és a pohár fölött (amelyben már benne van az ital) erőteljesen csavarjuk meg a héjat, hogy kerüljön még illóolaj az italba, majd a végén díszítésként dobjuk bele (vagy az egyik végét akasszuk rá a pohár szélére) a grapefruithéj spirált a koktélba.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet