Zöldmandula lángolva, mazsolás puncsfagylalttal
2015-06-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Zöldmandula lángolva, mazsolás puncsfagylalttal 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók:
- 200 g zöldmandulabefőtt
- 50 g vaj
- 80 g cukor
- 2 g szegfűszeg
- 2 g borókabogyó
- 1 dl rum
- 60 g mazsola
- 4 adag kész puncsfagylalt
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy flambírozó - teflon bevonatú - serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük a lecsepegtetett zöldmandulabefőttet és jól átforrósítjuk.
Lépés: 2
A cukorból karamellt pirítunk, hozzátesszük az őrölt fűszereket és a mazsolaszőlőt, és felöntjük az előmelegített rummal, majd meggyújtva ellángoltatjuk.
Lépés: 3
Külön-külön kiadagolva rászedjük a puncsfagylaltra a még lángoló mandulát, és egy ostya- vagy rolettidarabbal vagy babapiskótával adjuk az asztalra.
Tipp:
Csak frissen készítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
564 kcal -
Fehérje
73 g -
Zsír
77 g -
Szénhidrát
98 g