Zöldmandula lángolva, mazsolás puncsfagylalttal

2015-06-11
Zöldmandula lángolva, mazsolás puncsfagylalttal
  • Várható: Zöldmandula lángolva, mazsolás puncsfagylalttal 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók:

  • 200 g zöldmandulabefőtt
  • 50 g vaj
  • 80 g cukor
  • 2 g szegfűszeg
  • 2 g borókabogyó
  • 1 dl rum
  • 60 g mazsola
  • 4 adag kész puncsfagylalt

Zöldmandulabefőtt készítése

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy flambírozó - teflon bevonatú - serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük a lecsepegtetett zöldmandulabefőttet és jól átforrósítjuk.

Lépés: 2

A cukorból karamellt pirítunk, hozzátesszük az őrölt fűszereket és a mazsolaszőlőt, és felöntjük az előmelegített rummal, majd meggyújtva ellángoltatjuk.

Lépés: 3

Külön-külön kiadagolva rászedjük a puncsfagylaltra a még lángoló mandulát, és egy ostya- vagy rolettidarabbal vagy babapiskótával adjuk az asztalra.

Tipp:

Csak frissen készítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    564 kcal
  • Fehérje

    73 g
  • Zsír

    77 g
  • Szénhidrát

    98 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kiliki Cooler koktél
Kiliki Cooler koktél

Jól rázzuk össze jéggel shakerben a hozzávalókat, és öntsük át az italt egy dupla old fashioned pohárba.

Close