Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülöksonkával
2014-02-10- Várható: 4 adag Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülöksonkával
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók:
- 1 üveg: 25 dkg lecsó
- 5 dkg füstölt szalonna
- napraforgó olaj
- 1 db 20 cm-es póréhagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 3 db nagyobb burgonya
- 20 dkg csülöksonka felvágott
Elkészítés:
Lépés: 1
A burgonyákat felteszem héjában főni.
Lépés: 2
A póréhagymát, hegyes paprikát, chili paprikát felkarikázom, a szalonnát kisebb, a sonkát nagyobb kockára vágom, a gombát szeletelem.
Lépés: 3
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd megdinsztelem a póréhagymát és a paprikákat, majd ráteszem a sonkákat, s a gombákat is. Kis idő múlva rákerül a lecsó is.
Lépés: 4
Közben megpucolom a krumplit, hosszában megfelezem, majd nagyobb darabokra vágom. Mehet a lecsóba. Összerottyantom. Kész, lehet tálalni.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet