Tyúktepertő csirkefarhátból
2013-10-24- Várható: 2 tányér Tyúktepertő csirkefarhátból
- Felszolgálás: 3-4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
A csirkefarhát bőrös, zsíros részének lehasításából készült ez a tepertő. A tyúkhájból ugyanúgy készítjük a tepertőt, mint a libatepertőt, vagy mint a kacsatepertőt. Isteni finom, paprikával, paradicsommal, újhagymával, parasztkenyérrel. Próbáljátok ki! (A csirkefarhátot magát, majd másképp kell hasznosítani.)
Hozzávalók:
- 3 kg csirkefarhát
- só
- őrölt fekete bors
- víz
- tej
- fokhagyma
Elkészítés:
Lépés: 1
A farhátot alaposan megmosom, a bőrös, zsíros részét lenyesegetem, s egy serpenyőben kevés vízzel, tejjel alacsony hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett kisütöm, közben beledobom a fokhagymát, sózom, borsozom. Egy részét a zsírjában hagyom, a többit leszűröm.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet