Tyúktepertő csirkefarhátból

2013-10-24
Tyúktepertő csirkefarhátból
  • Várható: 2 tányér Tyúktepertő csirkefarhátból
  • Felszolgálás: 3-4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

A csirkefarhát bőrös, zsíros részének lehasításából készült ez a tepertő. A tyúkhájból ugyanúgy készítjük a tepertőt, mint a libatepertőt, vagy mint a kacsatepertőt. Isteni finom, paprikával, paradicsommal, újhagymával, parasztkenyérrel. Próbáljátok ki!  (A csirkefarhátot magát, majd másképp kell hasznosítani.)

Hozzávalók:

  • 3 kg csirkefarhát
  • őrölt fekete bors
  • víz
  • tej
  • fokhagyma

Elkészítés:

Lépés: 1

A farhátot alaposan megmosom, a bőrös, zsíros részét lenyesegetem, s egy serpenyőben kevés vízzel, tejjel alacsony hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett kisütöm, közben beledobom a fokhagymát, sózom, borsozom. Egy részét a zsírjában hagyom, a többit leszűröm.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gesztenyével töltött pulykamell vörösboros aszalt szilvával, pirított mandulával
Gesztenyével töltött pulykamell vörösboros aszalt szilvával, pirított mandulával

A pulykamellet szép vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk.

Close