Sárgarépa főzelék
2013-08-21- Várható: Sárgarépa főzelék 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 35perc
A sárgarépa főzelék gyermekkorom egyik kedvenc étele volt. No nem a répától tanultam meg fütyülni, de azzal mindig biztattak, hogy bátran egyem a sárgarépa főzeléket, mert nagyon egészséges.
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa, apróra vágva
- 1 csokor friss petrezselyemzöld, apróra vágva
- 1 egész fej vöröshagyma
- 4 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- cukor
- olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
Először pár csepp olívaolajon kezdjük el pirítani a sárgarépát. Ez azért fontos, mert a zsiradéknak köszönhetően olyan ízek is előjönnek a répából, amely csupán a főzéstől nem jönnének elő. A pirítás közben adjuk a répához a hagymát és a petrezselyemzöldet is, sózzunk-borsozzunk, majd öntsük fel őket annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.
Lépés: 2
Miközben pár perc alatt megfőzzük a répát, készítsünk egy könnyű habarást. Ehhez a lisztet keverjük el a tejjel, merjünk hozzá a forró léből, így is jól keverjük el, majd zúdítsuk bele a főzelék alapba. Még pár percig forraljuk az ételt és kész is vagyunk.
Lépés: 3
Az elkészült sárgarépa főzeléket cukorral édesíthetjük.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Szerző: Veronika on 2018.szeptember 26.
Köszi szépen,szimpi a recept,ki is próbálom