Rakott karfiol
2014-01-23- Várható: 4 adag Rakott karfiol
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Borajánló: félszáraz minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- csipet étkezési só
- csipet cukor
- 1 dl napraforgó étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált sertéshús
- csipet bors
- csipet majoránna
- 10 dkg vaj
- 10 dkg búzafinomliszt
- 15 dkg füstölt sajt
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
Lépés: 1
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd sós, cukros vízben roppanósra főzzük. A levét leszűrjük.
Lépés: 2
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, a lereszelt fokhagymát, és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, és kevés víz hozzáadásával fedő alatt 20 perc alatt megpároljuk.
Lépés: 3
Elkészítjük a besamelmártást: a vajat pezsdülésig forrósítjuk, a liszttel együtt 1-2 percig pirítjuk, felengedjük a forró tejjel, és lassú tűzön krémmé keverjük. A tejfölt a tojással, a reszelt sajttal és a még meleg mártással együtt simára keverjük.
Lépés: 4
A megfőtt karfiol felét tűzálló tálba helyezzük, a darált húst egyenletesen elosztjuk rajta, a karfiol másik felével beborítjuk, majd a mártással meglocsoljuk. 180 °C-on 15 perc alatt megsütjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1302 kcal -
Fehérje
56,5 g -
Zsír
94,4 g -
Szénhidrát
51,9 g -
Rost
4,2 g