Magyaros grill – töltött sertésszűz roston sütve, héjában sült burgonyával
2013-10-26- Várható: Magyaros grill - töltött sertésszűz roston sütve, héjában sült burgonyával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:04 óra
Magyaros grill – zöldpaprikával, újhagymával töltött sertésszűz roston sütve, héjában sült burgonyával és roston sült paradicsommal
Hozzávalók:
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db sertésszűz
- 1 csomag újhagyma
- 3 db tv paprika
- csipet só
- bors
- csipet Erős Pista
- 1 fej fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 4 db paradicsom
- 8 db gomba
Elkészítés:
Lépés: 1
Faszénből parazsat készítünk, mikor már nem lángol, a füstölt szalonnával megkent sütőrácsot rátesszük.
Lépés: 2
A sertésszűzet hosszában bevágjuk, és kiklopfoljuk. Az újhagymát és a félbevágott, kicsumázott paprikát elősütjük, majd a húsra tesszük. Sózzuk, borsozzuk, Erős Pistával és reszelt fokhagymával megkenjük, majd feltekerjük a húst.
Lépés: 3
Sütőtűvel rögzítjük a tekercset, majd szalonnával kenegetve, állandó forgatással sütjük meg, vigyázva, hogy a töltelék ne kerüljön kívülre.
Lépés: 4
Közben héjában előfőzzük a burgonyát, félbevágjuk a paradicsomokat és a gombafejeket, majd a hús mellett, folyamatos forgatással mindet megsütjük.
Lépés: 5
Tálaláskor a húst frissen felszeleteljük, és a roston sült zöldségekkel fogyasztjuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
573,6 kcal -
Fehérje
32,9 g -
Zsír
16,3 g -
Szénhidrát
63,9 g -
Rost
3,6 g