Körtével töltött tyúkpecsenye

2014-05-22
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Körtével töltött tyúkpecsenye 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 3:50 óra
  • Kész: 4:10 óra

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 1,60-1,70 kg-os tyúk
  • 50 g füstölt szalonna
  • 10 g só
  • 2 g majoránna
  • 4 db kb. 400 g körte
  • 50 g tyúk- vagy libazsír
  • 150 g gomba
  • 5 g egész bors
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 50 g liszt
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 g sáfrány
  • 320 g rizs
  • 4 karika ananászbefőtt

Elkészítés:

Lépés: 1

A megtisztított és sütésre előkészített tyúkot esetleg az aprólékával együtt bezöldségeljük, és feltesszük főni, amikor félpuha, kivesszük a fazékból. Az aprólékot tovább főzzük, és hagyományos húslevest készítünk.

Lépés: 2

A tyúkot a bőre alatt igen vékonyra vágott füstölt szalonna-csíkokkal beterítjük. Utánasózzuk, és a hasüregébe beleszórjuk a majoránnát, az egész borsot, majd megtöltjük a következő módon készült péppel: a körtéket hosszában megfelezzük, magházát eltávolítjuk, a belsejét kikaparjuk, és apróra vágva hozzátesszük a kevés vöröshagymás pirított, apróra vágott gombához, sózzuk és jól összedolgozzuk.

Lépés: 3

A megmaradt péppel a körtéket is megtöltjük, vékony zsineggel átkötözzük. A töltött tyúkot is átkötözzük, majd lábosba tesszük, aláöntjük a bort és a fennmaradt zsiradékot, nem túl forró sütőben aranybarnára sütjük. Befejezés előtt hozzátesszük a körtéket, azzal is átsütjük, majd kiemeljük őket a lábosból.

Lépés: 4

A visszamaradt zsírt lepirítjuk, liszttel megszórjuk, a tejföllel és kevés vízzel mártást készítünk, átszűrjük. A megsült tyúkot úgy szeleteljük, hogy minden tányérra jusson töltelék és töltött körte, valamint saját mártás is.

Lépés: 5

Sáfránnyal színezett, ízesített rizsköretet adjunk mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    729 kcal
  • Fehérje

    48 g
  • Zsír

    25 g
  • Szénhidrát

    49 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Ceviche

A fogasfilék bőrét lefejtjük (még jobb, ha már így vásároljuk) és az esetlegesen benne maradt szálkákat is kiszedjük.

Close