Kínai zöldséges, csípős csirke tojásos-zöldborsós rizzsel
2013-10-25- Várható: 2 adag Kínai zöldséges, csípős csirke tojásos-zöldborsós rizzsel
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db pirospaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 szál sárgarépa
- 1 db barna csiperkegomba
- 1 db shiitake gomba
- kis darab gyömbér
- koriander
- szója szósz
- édes-csípős chiliszósz
- só
- őrölt chilipaprika
- őrölt fekete bors
- kínai fűszerkeverék
- szecsuáni bors
- balzsamecet
- olívaolaj
- 1/2 pohár rizs
- 1 db tojás
- 2 evőkanál zöldborsó
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkemellet és a zöldségeket hosszú csíkokra vágom, a gyömbért aprítom. A húst beleforgatom a fűszerezett szója és ecet keverékébe. Közben a rizst a borsóval megfőzöm.
Lépés: 2
Egy wokban olajat hevítek, ebben először a felvert tojást sütöm meg, majd kanállal aprítom, s a rizshez keverem. Ezután öntök bele megint egy kevés olajat, beleteszem a húst, majd kis idő után a zöldségeket is, s puhára párolom.
Lépés: 3
Tálaláskor teszek a tányérra rizst, s rápakolok egy kupac zöldséges húst. Locsolok rá még chiliszószt.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet