Halpaprikás sajtos tésztával
2013-09-14
- Várható: Halpaprikás sajtos tésztával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:04 óra
Hozzávalók (halpaprikáshoz):
- 60 dkg lazacfilé
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 3 dkg pirospaprika
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl Tolnay Chardonnay száraz fehérbor
- csipet só
- 3 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 5 dkg liszt
Hozzávalók (sajtos tésztához):
- 50 dkg nagy kocka tészta
- 15 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg ementáli sajt
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Lépés: 1
A füstölt szalonnát bevagdaljuk, így kakastaréj alakú szeleteket készítünk belőle. Aranysárgára pirítjuk, és félretesszük.
Lépés: 2
A fokhagymát lereszeljük, a vöröshagymát finomra vágjuk, és a zöldpaprikával együtt a szalonna zsírjában megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott paradicsomot, ráöntjük a fehérbort, majd összeforraljuk. Szükség szerint ízesítjük, botmixerrel krémesítjük, majd újra felforraljuk.
Lépés: 3
A halhúst kiolvasztjuk, besózzuk, kockára vágjuk, és belekeverjük az ételbe. Lassú tűzön, óvatosan megkeverve felforraljuk. Tejszínes, tejfölös habarást készítünk, és ezzel készre főzzük a paprikást.
Lépés: 4
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd lehűtjük.
Lépés: 5
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, majd összekeverjük a kifőtt tésztával, a sajttal, a tejföllel és a zúzott fokhagymával. Ha szükséges, kevés sót teszünk még hozzá. Forró sütőben pár percig pirítjuk.
Lépés: 6
Az ételt a pirított szalonnával együtt tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
1418,6 kcal -
Fehérje
45,9 g -
Zsír
81,6 g -
Szénhidrát
116,1 g -
Rost
2,5 g