Görög gyümölcsleves

2012-11-11
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Görög gyümölcsleves 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 5perc
  • Kész: 10perc

Kevés olyan egyszerű, főzés nélkül készíthető recept van, mint a görög gyümölcsleves. Miután a hozzávalók nyersen kerülnek bele az ételbe, ez a recept nemcsak egyszerű, hanem egészséges is.

Hozzávalók:

  • 1 liter gyümölcsjoghurt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl gyümölcslé (narancs, barack, ananász stb.)
  • 1 kg kreatívan összeválogatott friss gyümölcs (pl: barack, banán, szőlő)

Elkészítés:

Lépés: 1

A gyümölcsök felét turmixszoljuk össze a joghurttal, a vaníliás cukorral és a gyümölcslével. A levesbe tegyük bele a gyümölcsök másik felét, majd néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy jól érjenek össze az ízek.

Tipp:

A görög gyümölcsleves natúr joghurttal, vaníliás cukor hozzáadása nélkül is elkészíthető, így diétázók is bátran fogyaszthatják.

Sportolók, vagy aktív életmódot élők néhány evőkanál müzlit is tehetnek a turmixalapba, így szénhidrátban gazdagabb lesz az étel.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1.8 / 5)

1.8 5 5
Értékelje a receptet

5 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

Kommentek (4)

  1. Szerző: Mezei Ildikó on 2013.november 21.

    Tisztelt Szerkesztők!

    Kérem azonnal távolítsák el a fotómat az oldalukról, ugyanis nem kértek tőlem engedélyt annak felhasználásához.
    A fotókat innen vitték el:
    hxxp://ildinyo.blogspot.hu/2010/07/gorog-gyumolcsleves.html

    Az adatvédelemmel kapcsolatban pedig:
    hxxp://ildinyo.blogspot.hu/p/adatvedelem.html

      Válasz
    • Szerző: Gasztro Trend on 2013.november 21.

      Kedves Ildikó,

      A recepthez közölt képet nem az Ön oldaláról töltöttük le, hanem ha emlékezetünk nem csal, akkor a Pinterest-en lett megosztva, és ott találtunk rá. Bár ez nem mentség részünkről, ugyan is jobban utánna járhatunk volna a valódi szerző kilétének.

      Elnézését kérjük, és munkájához tobábbi sok sikert kívánunk!

      Üdvözlettel,
      Gasztro Trend csapata

        Válasz
      • Szerző: Mezei Ildikó on 2013.november 21.

        Kedves Gasztro Trend csapat!

        Úgy gondolom, hogy egy ilyen oldal szerkesztésekor illendő lenne tisztában lenni néhány dologgal. Többek közt, hogy az interneten található fotóknak is van gazdája és hogy azok legtöbbje nem használható fel szabadon a tulajdonos engedélye nélkül.
        A Pinteresten is (mert lényegében ez is csak egy kereső, mint pl. a google azzal a különbséggel, hogy itt össze is tudjuk gyűjteni, amit találunk és számunkra érdekes lehet) nagyrészt (mondjuk úgy 95 %-ban) olyan fotók találhatóak, ami linkhez kapcsolható, tehát valakié az az adott fotó. Csak egyetlen kattintással több és ki is derül ki a fotó tulajdonosa. Szerintem ezt mindenki tudja, hogy így működik. És szerintem ezzel Önök is tökéletesen tisztában vannak…
        Bocsássanak meg, de számomra ez nem túl kielégítő magyarázat az Önök részéről.
        Ezek tükrében érdemes lenne az oldalukat átvizsgálni és elgondolkodni a továbbiakról.
        Üdvözlettel:
        Mezei Ildikó

          Válasz
  2. Szerző: chilii on 2013.november 21.

    ha már olyan könnyű elkészíteni, akkor miért kellett lopni hozzá a fotót??? nem lett volna egyszerűbb tényleg elkészíteni, mint lopni???

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bolshoi Basil koktél
Bolshoi Basil koktél

Rakjuk a highball (üdítőitalos) pohárba a bazsalikom leveleket, és szórjuk rá a cukrot.

Close