Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposzta salátával

2014-01-10
Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposzta salátával
  • Várható: 2 adag Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposzta salátával
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 55perc

Szeretem a csirkemájat, nem csak azért mert olcsó, de finom és könnyű vele dolgozni. Most nem egy hagyományos recept következik:

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg rizs
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 2 db tojás
  • 1 szelet vöröskáposzta
  • borecet

Elkészítés:

Lépés: 1

Reggel a rizst beáztatom. A káposztát legyalulom, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel, olajjal, beteszem a hűtőbe. A hagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.

Lépés: 2

A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. A tojásokat megfőzöm, megpucolom, hosszában félbevágom.

Lépés: 3

A rizst felteszem főni. A májat leöblítem, négybe vágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a májat, majd a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.

Lépés: 4

Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé resztelt májat, valamint két fél tojást, s káposztasalátát. A rizsre locsolok a máj szaftjából, fűszerezem. Vörösborral fogyasztom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Tökös-almás túrólepénykék pikánsan

Először a tésztát készítjük el.

Close