Jaffa szörp
2013-02-06- Várható: 2-3 üveg Jaffa szörp
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
“A boltban kapható szörpök nemcsak indokolatlanul drágák, hanem rengeteg tartósítószert, vagy ízfokozót tartalmaznak, ezért érdemes házilag elkészíteni ezeket az itókákat. A jaffa szörp készítését azoknak ajánlom, akik most próbálkoznak először szörpkészítéssel – biztos lesz a siker.”
Hozzávalók:
- 12 db narancs
- 2 l víz
- 3 kg cukor
- 2 db cirom
Elkészítés:
Lépés: 1
A cukorból és a vízből készítsünk cukorszirupot, mégpedig úgy, hogy a vizet elkezdjük melegíteni, és feloldjuk benne az összes cukrot.
Lépés: 2
A meleg-langyos sziruphoz öntsük hozzá a narancsok és a citromok kifacsart levét, illetve 1-1 narancs és citrom héját is reszeljük a szirupba, de ügyeljünk arra, hogy a gyümölcsök héjának fehér része ne kerüljön bele.
Lépés: 3
Az elkészült szörpöt 1-2 napig hagyjuk pihenni, majd egy tiszta konyharuha segítségével szűrjük le.
Lépés: 4
Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a jaffa szörpöt felforraljuk, és üvegekbe öntsük, majd jobb napokra eldugdossuk a család elől.
Átlag értékelés
(4.1 / 5)
15 ember értékelte ezt a receptet
Szerző: Győző on 2017.január 23.
Ez a Jaffa szorp egy igazi szirup!!! Senkinek nem tudom javasolni. 18 db narancs levével is pocsék..
Vizes cukor szörp.
Szerző: kovács lászló on 2018.február 20.
a jaffa narancs ovális,külön márka,íze különlegesen finom,a narancs névvel forgalmazottak lehetnek bárhonnan gagyi minőségek…
Szerző: maranna on 2019.március 22.
Minden szörp tömény cukorszirup, de vízzel hígítjuk.