Jaffa szörp

2013-02-06
Jaffa szörp
  • Várható: 2-3 üveg Jaffa szörp
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

“A boltban kapható szörpök nemcsak indokolatlanul drágák, hanem rengeteg tartósítószert, vagy ízfokozót tartalmaznak, ezért érdemes házilag elkészíteni ezeket az itókákat. A jaffa szörp készítését azoknak ajánlom, akik most próbálkoznak először szörpkészítéssel – biztos lesz a siker.”

Hozzávalók:

  • 12 db narancs
  • 2 l víz
  • 3 kg cukor
  • 2 db cirom

Elkészítés:

Lépés: 1

A cukorból és a vízből készítsünk cukorszirupot, mégpedig úgy, hogy a vizet elkezdjük melegíteni, és feloldjuk benne az összes cukrot.

Lépés: 2

A meleg-langyos sziruphoz öntsük hozzá a narancsok és a citromok kifacsart levét, illetve 1-1 narancs és citrom héját is reszeljük a szirupba, de ügyeljünk arra, hogy a gyümölcsök héjának fehér része ne kerüljön bele.

Lépés: 3

Az elkészült szörpöt 1-2 napig hagyjuk pihenni, majd egy tiszta konyharuha segítségével szűrjük le.

Lépés: 4

Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a jaffa szörpöt felforraljuk, és üvegekbe öntsük, majd jobb napokra eldugdossuk a család elől.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.1 / 5)

4.1 5 15
Értékelje a receptet

15 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Bodzaszörp házilag

    Bodzaszörp

  • Eper szörp

    Eper szörp

Kommentek (3)

  1. Szerző: Győző on 2017.január 23.

    Ez a Jaffa szorp egy igazi szirup!!! Senkinek nem tudom javasolni. 18 db narancs levével is pocsék..
    Vizes cukor szörp.

      Válasz
    • Szerző: kovács lászló on 2018.február 20.

      a jaffa narancs ovális,külön márka,íze különlegesen finom,a narancs névvel forgalmazottak lehetnek bárhonnan gagyi minőségek…

        Válasz
    • Szerző: maranna on 2019.március 22.

      Minden szörp tömény cukorszirup, de vízzel hígítjuk.

        Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Close