Teriyaki csirke
2012-11-17- Várható: Teriyaki csirke 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 70 dkg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, vékony darabokra vágva
- 3/4 csésze víz
- 1/2 csésze szójaszósz
- 15 dkg vagy 20 dkg barna cukor (ki mennyire édesen szereti)
- 1/4 teáskanál fokhagymapor
- 1/8 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál növényi olaj
1 csésze = 2,5 dl
Elkészítés:
Lépés: 1
A vizet, szójaszószt, barna cukrot, fokhagymát és gyömbért keverjük össze.
Lépés: 2
Habverővel alaposan keverjük össze.
Lépés: 3
Fele szószban pácoljuk a csirkét kb. 2-3 órán keresztül, közben egyszer fordítsuk meg őket.
Lépés: 4
Kukoricakeményítőt keverjük bele a maradék szószba, közepes lángon hevítsük fel, közben folyamatosan keverjük, amíg felforr, és kicsit sűrűvé válik. (Ezt a lépést jóval a csirkesütés előtt készítettem.)
Lépés: 5
Szobahőmérsékletűre hűtsük le ezt a keveréket.
Lépés: 6
A pácot csepegtessük le a csirkéről, hagyjunk meg kb. 2 evőkanál szószt, a többi nem kell.
Lépés: 7
Növényi olajban dobva-rázva főzzük a csirkét, addig, amíg majdnem teljesen kész.
Lépés: 8
A maradék 2 evőkanálnyi pácot keverjük bele a csirkébe, és dobva-rázva főzzük tovább a csirkét, amíg elkészül és mázas nem lesz.
Lépés: 9
Forró rizzsel és hideg teriyaki szósszal tálaljuk.
Átlag értékelés
(4.7 / 5)
7 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
407,1 g -
Fehérje
40 g -
Zsír
7,8 g -
Szénhidrát
43,5 g -
Cukor
40,6 g
Szerző: Angela on 2014.július 2.
Én megcsináltam és az egész család el volt ájulva, annyira finom és kiadós. Mindenkinek ajánlom.