Tejfölös medvehagymaleves

2014-03-22
Tejfölös medvehagymaleves
  • Várható: 4 tányér Tejfölös medvehagymaleves
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1/2 póréhagyma zöldjével
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 db chili paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • vaj
  • olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 l víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

Lépés: 2

Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a póréhagymát és az újhagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.

Lépés: 3

Kis idő után hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Felrottyantom és tálalok.

Lépés: 4

Merek a levesből a tányérba, teszek rá petrezselyemlevelet és tejfölt.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval
Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval

Bár a libamáj a májak királynője, azért a sertésmájat is szeretem.

Close