Tárkonyos kacsaragu leves
2013-06-24- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Tárkonyos kacsaragu leves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 6perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:16 óra
Hozzávalók (leveshez):
- 80 dkg kacsacomb
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg vöröshagyma
- 5 dkg fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- csipet tárkony
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 3 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 2 dl Chardonnay Colombard száraz fehérbor
- 5 dkg liszt
Hozzávalók (levesbetéthez):
- 1 csokor metélőhagyma
- csipet tárkony
- 1 szál zellerzöld
- csipet só
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
Elkészítés:
Lépés: 1
A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a háját apróra szeleteljük. A húsát kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben pirítani kezdjük. Mikor kezd kiolvadni a zsírja, hozzáadjuk a kacsahájat, és az egészet aranyszínűre pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt egy tálban félretesszük.
Lépés: 2
A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, az őrölt borsot, a finomra szeletelt petrezselyemzöldet, a tárkonyt, és átforgatjuk az egészet.
Lépés: 3
Ezután belekeverjük a kacsahúst, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, majd pár percig lassú tűzön pirítjuk. Mikor illatosan pezseg, ráöntjük a fehérbort és fél liter vizet. Ha a zöldség és a hús megpuhult, tejszínes-tejfölös habarással sűrítjük a levest, és lassú tűzön forraljuk tovább.
Lépés: 4
Míg forr a leves, elkészítjük a levesbetétet: a megpirított szalonnát és a kacsa töpörtyűt ledaráljuk. A lisztet, a tojást, az apróra vágott zellerzöldet összekeverjük, sóval és metélőhagymával ízesítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és elkeverjük benne a ledarált szalonnát és kacsatöpörtyűt. Lassan a forró levesbe szaggatjuk.
Lépés: 5
A levest frissen vágott tárkonnyal tálaljuk.
Átlag értékelés
(3.4 / 5)
5 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
1283 kcal -
Fehérje
67,1 g -
Zsír
81,8 g -
Szénhidrát
59,5 g -
Rost
6,8 g