Citromos zöldségleves

2013-12-30
Citromos zöldségleves
  • Várható: 4 adag Citromos zöldségleves
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Borajánló: száraz fehérbor

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 20 dkg zeller
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg gomba
  • csipet étkezési só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál búzafinomliszt
  • 1 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 1 db citrom
  • csipet tárkony

Elkészítés:

Lépés: 1

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, pezsdülésig forrósítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket és a gombát, majd a vajon lassú tűzön megpirítjuk, pároljuk, sóval és borssal ízesítjük.

Lépés: 2

Tejszínnel, kevés vízzel és liszttel habarást készítünk, a tojássárgáját is belekeverjük. Ezzel a habarással és megfelelő mennyiségű vízzel fölengedjük a megpirult zöldségeket, végül pár percig forraljuk.

Lépés: 3

A citrom egyik felét belefacsarjuk a levesbe, a másik felét felszeleteljük. Citromkarikákkal és tárkonnyal megszórva tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    526,6 kcal
  • Fehérje

    9,2 g
  • Zsír

    43,2 g
  • Szénhidrát

    23,5 g
  • Rost

    4,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kókuszkenyér
Kókuszkenyér #1

Vízgőzön habverővel való állandó keverés közben sűrű krémet főzünk.

Close