Szilveszteri töltött káposzta

2013-12-22
Szilveszteri töltött káposzta
  • Várható: 4 adag Szilveszteri töltött káposzta
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:10 óra

Borajánló: száraz vörösbor

Hozzávalók:

  • 50 dkg császárszalonna
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 25 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint étkezési só
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • csipet majoránna
  • 1 fej fejes káposzta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1-2 db babérlevél
  • 3 dl tejföl

Elkészítés:

Lépés: 1

A füstölt császárszalonnát fedő alatt bő vízben megfőzzük, amikor megpuhul, kivesszük a vízből, és a felét hozzádaráljuk a sertéshúshoz. A darált húshoz adjuk az egész tojásokat, a párolt rizst, a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, az őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát, a majoránnát, és összedolgozzuk.

Lépés: 2

Amíg a töltelék elkészül, a füstölt szalonna levében, annyi víz hozzáadásával, amennyi ellepi a káposztafejet, főzni kezdjük.

Lépés: 3

A káposzta torzsáját kivágjuk, így forrás közben a külső leveleket folyamatosan levesszük, majd a vastag levélereket kivágjuk. A levelekbe csomagoljuk a tölteléket. A megmaradt káposztát vékony csíkokra vágjuk, és a főzőlében a rárakott töltelékkel együtt feltesszük főni.

Lépés: 4

A megfőtt császárszalonna másik felét kockára, a kolbászt karikára vágjuk, és a káposztára szórjuk, babérlevéllel ízesítjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a töltelék puha nem lesz.

Lépés: 5

Tejföllel díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1623 kcal
  • Fehérje

    80,6 g
  • Zsír

    105,2 g
  • Szénhidrát

    82,2 g
  • Rost

    7,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A vajban magas hőfokon 1-2 percig pirítsuk meg a vöröshagymát és fokhagymát, ezután adjuk hozzájuk a lisztet, és így is pirítsuk egy kicsit az ételt.

Close