Svéd gombasaláta

2013-09-13
Svéd gombasaláta
  • Várható: Svéd gombasaláta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 33perc

Hozzávalók:

  • 1 dl olaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 60 dkg gomba
  • 20 dkg paradicsompüré
  • 1 db citrom
  • csipet só
  • csipet fehér bors
  • csipet szerecsendió
  • 1 dl Szekszárdi Kékfrankos vörösbor
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Lépés: 1

Az olajat felforrósítjuk, a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet és a cikkekre vágott, megtisztított gombát.

Lépés: 2

Állandó keverés mellett, lassú tűzön pirítjuk az ételt, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, és pár percig továbbpirítjuk. Fél citrom levével, sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük. A legvégén hozzáöntjük a vörösbort, szükség szerint utánízesítjük.

Lépés: 3

Kihűlés után hűtőben tároljuk. Hidegen, citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

    Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

  • Garnélarák saláta

    Garnélarák saláta

  • Virslis-hagymás burgonyasaláta

    Virslis-hagymás burgonyasaláta

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    471,5 kcal
  • Fehérje

    17,8 g
  • Zsír

    42,2 g
  • Szénhidrát

    20,2 g
  • Rost

    2,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zöldborsós párolt karaj petrezselymes rizzsel
Zöldborsós párolt karaj petrezselymes rizzsel

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, pezsdülésig forrósítjuk.

Close