Almás–fahéjas tekercs

2012-11-18
  • Várható: Almás–fahéjas tekercs 24 főre
  • Felszolgálás: 24 fő
  • Előkészületi idő: 60perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 1:25 óra

Hozzávalók (tekercshez):

  • 1 kg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 csésze tej
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 3 nagy tojás

1 csésze = 2,5 dl

Hozzávalók (almás töltelékhez):

  • 2 nagy alma, meghámozva, kimagozva és apróra vágva
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

Hozzávalók (fahéjas-cukros feltéthez):

  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almatöltelék elkészítése: egy közepes lábasban összekeverjük az almát, lisztet, cukrot, és vajat.

Lépés: 2

Közepes lángon felforraljuk.

Lépés: 3

3 percig főzzük.

Lépés: 4

Alacsonyabb lángon tovább főzzük 10 percig, és folyamatosan keverjük, amíg sűrű nem lesz.

Lépés: 5

Fahéjat és szerecsendiót keverünk bele.

Lépés: 6

Teljesen lehűtjük.

Lépés: 7

Amíg a töltelék hűl, előkészítjük a tésztát.

Lépés: 8

Egy nagy tálban összekeverünk egy pohár lisztet, cukrot, felolvasztatlan élesztőt és sót.

Lépés: 9

Fél pohár vizet tejjel és vajjal felmelegítünk (kb. 50-55 fokon).

Lépés: 10

Fokozatosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz.

Lépés: 11

Közepes sebességgel felverjük 2 percig, néha levakarjuk a tálból.

Lépés: 12

Hozzáadjuk a tojásokat és egy csésze lisztet. Felverjük gyorsan 2 percig, alkalmilag levakarjuk a tálból.

Lépés: 13

Annyi lisztet keverünk bele, hogy puha tésztát készítsünk.

Lépés: 14

Enyhén lisztes felületen dagasztjuk a tésztát, amíg sima, nyúlékony lesz, 8-10 percig.

Lépés: 15

Letakarjuk, és pihenni hagyjuk 10 percig.

Lépés: 16

A tésztát 2 egyenlő résszé választjuk szét.

Lépés: 17

Mindkettőt 20×30 cm-es téglalappá sodorjuk.

Lépés: 18

A kihűlt almatölteléket elkenjük rajtuk.

Lépés: 19

A hosszabbik végeknél elkezdjük szorosan feltekerni a tésztát.

Lépés: 20

A széleket csípjük meg, hogy lezárjuk.

Lépés: 21

Mindkét tekercset vágjuk 12 egyenlő darabra.

Lépés: 22

Helyezzük a vágott oldalakat felfelé, kettő 21 cm-es zsírozott serpenyőben.

Lépés: 23

Takarjuk le, hagyjuk kelni meleg, elkülönített helyen, ahol duplájára nő kb. 45 perc alatt.

Lépés: 24

Amíg a tészta kel, készítsük elő a fahéjas-cukros feltétet.

Lépés: 25

A cukrot, fahéjat, és szerecsendiót keverjük jól össze.

Lépés: 26

Miután a tészták megkeltek, a tekercseket szórjuk meg a fahéjas-cukros feltéttel.

Lépés: 27

Süssük 190 fokos sütőben kb. 25-30 percig, vagy amíg elkészül.

Lépés: 28

Vegyük ki a tepsiből, és tálaljuk melegen.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3 / 5)

3 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    220,4 kcal
  • Fehérje

    4 g
  • Zsír

    4,9 g
  • Szénhidrát

    40,3 g
  • Cukor

    18,6 g
  • Nátrium

    143,2 mg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kahlúa kávélikőr
Kahlúa kávélikőr házilag

Rakjuk az instant kávét egy nagy üvegtálba, és öntsük rá a forró vizet, majd keverjük meg.

Close