Sonkás kacsaragu zöldséges rizzsel
2014-01-22- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Sonkás kacsaragu zöldséges rizzsel
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Borajánló: száraz minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt sonka
- 1 db egész kacsa
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 db póréhagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 kávéskanál gyömbérpor
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 db narancs
- 2 evőkanál méz
- csipet só
- 1 evőkanál fehérborecet
- csipet fahéj
Hozzávalók (zöldséges rizshez):
- 1 dl olaj
- 30 dkg rizs
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- csipet kakukkfű
- csipet só
- 1 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
A nyers füstölt sonkát nagyobb kockákra vágjuk. A kacsát ízületei mentén feldaraboljuk.
Lépés: 2
A sárgarépát, a fehérrépát, a póréhagymát megtisztítjuk, és a sonkakockák méretére daraboljuk.
Lépés: 3
A fokhagymát lereszeljük, és a gyömbérrel együtt összekeverjük a borral. Hozzáadjuk a narancslevet, a mézet, a sót, a fehérborecetet és az őrölt fahéjat. A sonkát, a kacsát és a zöldségeket összekeverjük a páclével, és lassú tűzön, fedővel letakarva 45-50 perc alatt megfőzzük.
Lépés: 4
Az olajat felforrósítjuk, a rizst állandó keverés mellett megpirítjuk. A kockára vágott paprikát és cukkínit a rizshez adjuk, kakukkfűvel és sóval fűszerezzük, majd felengedjük 6 dl forró vízzel. Fedővel lefedve, 120 °C-os sütőben 20 perc alatt megpároljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1949,8 kcal -
Fehérje
100,7 g -
Zsír
137,1 g -
Szénhidrát
80,9 g -
Rost
4,7 g