Karácsonyi borkrémleves

2012-11-09
Karácsonyi borkrémleves
  • Várható: Karácsonyi borkrémleves 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók:

  • 1/2 l tokaji édes szamorodni
  • 3 db fahéj
  • 8 db szegfűszeg
  • 10 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 4 dl tejszín
  • 8 dl szénsavmentes ásványvíz
  • 3 dkg liszt
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

Az ásványvízhez hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és a citrom héját. Felforraljuk, majd leszűrjük.

Lépés: 2

Hozzáadjuk a bort és a cukrot, majd újra felforraljuk.

Lépés: 3

A tejszín kétharmadából liszttel és tojássárgájával habarást készítünk, ezzel sűrítjük a levest.

Lépés: 4

A maradék tejszínt felverve díszítjük és tálaljuk az ételt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    641,4 kcal
  • Fehérje

    7,2 g
  • Zsír

    63,9 g
  • Szénhidrát

    9,4 g
  • Rost

    0,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.