Gyümölcskenyér

2013-12-02
Gyümölcskenyér
  • Várható: Gyümölcskenyér 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 60perc

Borajánló: minőségi, száraz vörösbor

Hozzávalók:

  • 5 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet sütőpor
  • csipet só
  • 3 cl rum
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db narancs
  • 2 db alma
  • 5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, a rumot és a vajat. Letakarjuk száraz konyharuhával, majd félretesszük, pihentetjük.

Lépés: 2

A narancsok héját jól megmossuk, kockára vágjuk, és cukros vízben megfőzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a kockára vágott almát, a mazsolát, a csokoládét, majd az egészet beledolgozzuk a tésztába.

Lépés: 3

Sütőpapírral kibélelt tepsiben, őzgerinc formában, 180 °C-os sütőben, 45 perc alatt készre sütjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    664 kcal
  • Fehérje

    9,1 g
  • Zsír

    59,3 g
  • Szénhidrát

    57,7 g
  • Rost

    1,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gazdag ember levese
Gazdag ember levese

A leveskockákat hideg vízbe tesszük, és felforraljuk. Mikor felforrt, megkóstoljuk, szükség szerint sóval ízesítjük.

Close