Indiai csirke kurkumás rizzsel, párolt zöldségekkel

2013-12-15
Indiai csirke kurkumás rizzsel, párolt zöldségekkel
  • Várható: 2 adag Indiai csirke kurkumás rizzsel, párolt zöldségekkel
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • 1 evőkanál joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • curry
  • őrölt koriander
  • 4 db paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • olíva olaj
  • 1/2 bögre rizs
  • 1/2 marék korianderlevél
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 2 db csirkemáj

Elkészítés:

Lépés: 1

A combokat sózom, borsozom, bekenem a joghurttal, megszórom a curryval, korianderrel, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, s beteszem a hűtőbe 24 órára.

Lépés: 2

Másnap a paprikákat és a répát csíkokra vágom, a paradicsomot, vöröshagymát negyedelem.

Lépés: 3

A rizst felteszem főni. Sózom, keverek hozzá aprított koriandert és őrölt kurkumát.

Lépés: 4

A zöldségeket olajban megdinsztelem, fűszerezem.

Lépés: 5

A csirkecombokat kevés olajon pirosra, ropogósra sütöm 180 °C-on hőlégkeverésen 55 percig, félidőben megfordítva, a csirkemájakat lisztbe forgatom, s a vége felé teszem a serpenyőbe.

Lépés: 6

Tálaláskor teszek a tányérra egy csirkecombot, pohárral formázott rizst, s zöldségeket.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Barackos csirkemell nyárson

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Csirkecombok ribizliben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Shiso Sangria koktél
Shiso Sangria koktél

A koktélos shakerbe rakjuk bele a lime gerezdeket, amit törőfával (muddler) nyomkodjuk meg.

Close