Tengeri halfilé citromos petrezselyemmártással és újburgonyával

2013-12-21
Tengeri halfilé citromos petrezselyemmártással és újburgonyával
  • Várható: 4 adag Tengeri halfilé citromos petrezselyemmártással és újburgonyával
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Borajánló: száraz, minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 2 db citrom
  • 60 dkg alaszkai tőkehalfilé
  • 3 csokor petrezselyemzöld
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt fehérbors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kg újburgonya

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy nagyobb serpenyőben 10 dkg vajat pezsdülésig forrósítunk, az egyik citromot karikára vágjuk, majd lassú tűzön megpároljuk, és a tálaló tálra tesszük. Ugyanezen a zsiradékon a felszeletelt, besózott halat lassú tűzön 8-10 perc alatt megpároljuk, majd lapátkanállal a meleg tálalótálra helyezzük.

Lépés: 2

Elkészítjük a mártást: a vajas serpenyőbe teszünk két csokor finomra vágott petrezselyemzöldet, folyamatosan hozzáadjuk a tejszínt, pár perc forralás után a bort, ízesítjük fehérborssal, ízlés szerint sóval.

Lépés: 3

Az újburgonyát megmossuk és megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, majd félig megfőzzük. Lefedhető lábosban 5 dkg vajat felforrósítunk, és a leszűrt burgonyát ráöntjük. Lassú tűzön kevergetjük, megsózzuk, megszórjuk egy csokor vágott petrezselyemzölddel, és lefedjük, 15 perc alatt készre pároljuk.

Lépés: 4

Tálalásnál a halszeleteket a vajban megpárolt citromkarikákra helyezzük, beborítjuk a mártással, petrezselymes burgonyával és citromcikkekkel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    919,9 kcal
  • Fehérje

    42,1 g
  • Zsír

    53,8 g
  • Szénhidrát

    60,9 g
  • Rost

    3,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csokoládé szirup
Csokoládé szirup

Keverjük össze a kakaóport és a vizet egy edényben.

Close