Tengeri halfilé citromos petrezselyemmártással és újburgonyával
2013-12-21- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Tengeri halfilé citromos petrezselyemmártással és újburgonyával
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Borajánló: száraz, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 2 db citrom
- 60 dkg alaszkai tőkehalfilé
- 3 csokor petrezselyemzöld
- csipet étkezési só
- csipet őrölt fehérbors
- 3 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kg újburgonya
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy nagyobb serpenyőben 10 dkg vajat pezsdülésig forrósítunk, az egyik citromot karikára vágjuk, majd lassú tűzön megpároljuk, és a tálaló tálra tesszük. Ugyanezen a zsiradékon a felszeletelt, besózott halat lassú tűzön 8-10 perc alatt megpároljuk, majd lapátkanállal a meleg tálalótálra helyezzük.
Lépés: 2
Elkészítjük a mártást: a vajas serpenyőbe teszünk két csokor finomra vágott petrezselyemzöldet, folyamatosan hozzáadjuk a tejszínt, pár perc forralás után a bort, ízesítjük fehérborssal, ízlés szerint sóval.
Lépés: 3
Az újburgonyát megmossuk és megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, majd félig megfőzzük. Lefedhető lábosban 5 dkg vajat felforrósítunk, és a leszűrt burgonyát ráöntjük. Lassú tűzön kevergetjük, megsózzuk, megszórjuk egy csokor vágott petrezselyemzölddel, és lefedjük, 15 perc alatt készre pároljuk.
Lépés: 4
Tálalásnál a halszeleteket a vajban megpárolt citromkarikákra helyezzük, beborítjuk a mártással, petrezselymes burgonyával és citromcikkekkel tálaljuk.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
919,9 kcal -
Fehérje
42,1 g -
Zsír
53,8 g -
Szénhidrát
60,9 g -
Rost
3,4 g