Passion Fruit szirup
2013-03-17- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 1,5 csésze Passion Fruit szirup
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 48:40 óra
Passion Fruit = Maracuja
Néhány koktél, amelyben passion fruit szirup is felhasználásra kerül: Cobra, Barrel O’ Rum, Kiliki Cooler
Hozzávalók:
- 1/2 csésze maracuja gyümölcspép (körülbelül 7 érett gyümölcs)
- 1 csésze víz
- 1 csésze cukor
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Elkészítés:
Lépés: 1
Rakjuk bele a vizet és a cukrot egy edénybe és forraljuk fel, majd közepes lángon addig kevergessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Lépés: 2
Adjuk hozzá a leszűrt maracuja gyümölcspépet.
Lépés: 3
Csökkentsük alacsonyra (takarékra) a hőt, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a szirup mennyisége kb. 1 1/2 csészényi nem lesz (kb. 15 perc).
Lépés: 4
Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Lépés: 5
A passion fruit (maracuja) szirupot rakjuk lezárható tiszta üvegedénybe és tegyük 2 napra a hűtőszekrénybe.
Tipp (maracuja gyümölcspép készítése):
Vágjuk ketté a maracuja gyümölcsöket, és egy kanál segítségével szedjük ki a belső húsát (pépes részét), majd rakjuk turmixgépbe és keverjük össze, és végezetül szűrjük is le.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet