Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával

2013-12-18
Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával
  • Várható: 4 tányér Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket, ezúttal egy póréhagyma krémlevest főztem.

Remélem, nektek is ízleni fog.

Hozzávalók:

  • 1 db nagy póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 kocka marhahúsleves
  • őrölt fehérbors
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.

Lépés: 2

Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm. Beleöntöm a bort és a tejszínt.

Lépés: 3

Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából, a többit turmixolom.

Lépés: 4

Visszateszem a levet a fazékba, bele a félretett póréhagymákat.

Lépés: 5

Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Csokoládéfondue

    Csokoládéfondue

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Falafel szendvics pitában, uborka szósszal
Falafel szendvics pitában, uborka szósszal

Egy tálban keverjük össze az ecetet, kaprot, hagymát és paprikát. Tegyük bele az uborka szeleteket és hagyjuk pácolni egy este.

Close